Aug. 19. - Aug. 29.

Verslábak neccharisnyában
Bencs Villa

2 óra 30 perc
Máthé Zsolt

I. rész
VERSLÁBAK NECCHARISNYÁBAN

E-Mancik Színházi Manufaktúra előadása

Mi van a férfiakkal? Hogy állunk a testünkkel? Az öregedéssel? A gyerekkel? A világgal? Saját magunkkal? Hogy állunk a kérdésekkel? És vannak-e válaszok?

Négy színésznő boncolgatja magát – Tóth Krisztina, Erdős Virág, Falcsik Mari, Rakovszy Zsuzsa, Kiss Judit Ágnes, és sok más, kortárs és XX. századi költőnő versein keresztül – líraian és prózaian, ihletetten és olykor profánul, magas sarokba bújtatott verslábakon billegve… 


II. rész
SZOMJAS FÉRFIAK SÖRT ISZNAK HELYETTEM

„32 éves koromra elértem, hogy nem kell férfihorkolásra elaludni és gyereksírásra kelni, nem dől be a lakáshitelem és nem kell lakógyűlésre se járnom, nem csal meg a férjem, nem kell befektetési tanácsokat hallgatnom sem rettegnem, hogy elbocsájtanak a munkahelyemről. Ja, és megtanultam elengedett kézzel biciklizni. Azt hiszem, boldog vagyok!” 

Ebben az egyórás előadásban négy harmincas éveik elején, közepén járó nő vall saját magáról, női mivoltáról, az életükben fontos és kevésbé fontos szerepet játszó férfiakról, szexről, gyerekvállalásról, öregedésről, a biológiai ciklus megélésének gyötrelmeiről. 

Az előadás hangneme őszinte, szókimondó és ironikusan humoros, néha kissé zavarba ejtő, az irodalmi megfogalmazás igényével. 

Írták: Szirmai Melinda és az E-Mancik Színházi Manufaktúra 
Dalszövegek: Máthé Zsolt és az E-Mancik Színházi Manufaktúra 
Zene és zongorakíséret: Nyitrai László 

Az előadás hossza: 2 óra 30 perc, egy szünettel. 

Szereplők

Dobra Mária

Sárközy-Nagy Ilona

Szirmai Melinda

Tarr Judit 

A weboldalon sütiket (cookie) használunk a felhasználói élmény javítására.
Az adatvédelemi szabályzatunkat itt találja.