Aug. 26 - Szept. 3.


TORNÓCZKY ALL ACCESS
VIDOR Kert, Sunshine FM Kisszínpad

Új, sallangmentes formációt alapított a Kőbányai Zenei Stúdió igazgatóhelyettese, Tornóczky Ferenc. A gitáros stúdiós, színpadi munkásságát napokig lehetne sorolni, a zeneszerető közönség olyan formációkból ismerheti őt többek között mint a P. Mobil, vagy éppen a Garami Funky Staff.

Feri egy évvel ezelőtt döntött úgy, hogy szeretne egy új, dinamikus, autentikus zenekart alapítani. Ebben sietett segítségére Temesi Berci, akivel a 2000-es évek eleje óta számtalan alkalommal dolgoztak már együtt, sőt, közösen bejárták az országot a “Rendhagyó Énekóra” zeneoktatási reform programjukkal, amely során több tízezer diákot segítettek hozzá a könnyűzene hangszeres megismeréséhez.

A megszólalás során dobosként Zombori Atus, énekesként pedig az összekeverhetetlen hangú Nagy Ricsi teszi hozzá a szükséges pluszt a produkcióhoz. A rock-blues csapat fél éven át próbált, összerakták koncert műsorukat, sőt, rögzítettek egy stúdió session-t is olyan szuper előadókkal, mint Deák Bill Gyula, Tátrai Tibor, vagy éppen László Attila. Feriék 11 videót forgattak le, ennek érkezik most az első lendületes darabja, Tátrai Tibusszal az élen.    

Mindenki látja, hogy merre halad a zene Magyarországon, de szerencsére a blues stílus egy olyan műfaj, ami régóta fent tudott maradni itthon. Vannak minőségi zenének teret adó fesztiváljaink. Azokat az embereket szerettem volna elhívni közös munkára, akik az én gyerekkoromban, illetve később is meghatározóak voltak számomra, sokat hallgattam, hallgatom őket. Dalainkat azoknak ajánlom, akik a mai napig szeretik ezeket a zenéket.” – árulta el az alapító, Tornóczky Feri.

Az első, most debütáló „Tobacco Road” dal Póka Egon munkássága előtt tiszteleg. Felvételei a CSEND STUDIO-ban készültek el Mazán Attilával, a mix, master teendőket Bubenyák Zoli végezte. A videót Bikali Sándornak, Zsoldos Dávidnak köszönhetjük.

A formáció fontosnak tartja tehát a gyökereket, számukra minőséginek, előremutatónak tartott előadók, zenészek (Pl: Póka Egon, Babos Gyuszi, Hobo) lábnyomaival haladnak saját zenei útjukon. A tagok szeretnének fontos üzeneteket, értékeket átadni a fiatal nemzedék számára, illetve erőt adni annak a generációnak, akik ezeken a csodás zenéken nőttek fel. Ősszel készül az első Tornóczky All Access lemez.   


A koncert időpontja:

2022. augusztus 29. (hétfő) 22 óra

Helyszín:

 VIDOR KERT SUNSHINE KISSZÍNPAD


A programon való részvétel ingyenes!A weboldalon sütiket (cookie) használunk a felhasználói élmény javítására.
Az adatvédelemi szabályzatunkat itt találja.