2023. augusztus 25. - szeptember 2.


Pilinszky és én
Szindbád Szabadtéri Pódiumszínpad

PILINSZKY ÉS ÉN


Prieger Zsoltnak, az Anima Sound System vezetőjének legnagyobb erőssége a művészi bátorság. Időről időre képes megújulni, feladni a már bevált, megszokott sémákat és valami egészen újba kezdeni. 

Pilinszky János életművének tiszteletére alkotta meg a Pilinszky és én című zenés-irodalmi előadását, mely a kortárs magyar irodalom alapkövét és a hit-vallás-spiritualizmus gyönyörűségét viszik közel elektronikával és popzenével az emberekhez. 

„Hiszünk abban, hogy a magyar irodalom vitális, pulzáló valóság, amely ha mellőzi a szokásos irodalmi estek kliséit, helyette viszont alkalmazza a kor populáris kultúrájának zenei, kommunikációs eszközeit, életre szóló hatást gyakorolhat a befogadóra.” - Prieger Zsolt

A műsor ősbemutatója a 41. Budapesti Tavaszi Fesztiválon volt április 11-én a költészet napján, melyet a Kiscelli Múzeumból közvetítettek online. 

Vendég: Magyar Bori (Makám)


Az előadás előtt 18:00 órai kezdettel Prieger Zsolt: Kedves Teréz! – Martonvásári levelek című könyvének bemutatójával várjuk Nézőinket a Szindbád Pódiumszínpadán.

A könyvbemutatón való részvétel ingyenes.


Szindbád Szabadtéri Pódiumszínpad, Színház u. 2.

Augusztus 29. (kedd) 20.00


A zenés-irodalmi előadás előtt ingyenes könyvbemutatót tart Prieger Zsolt!

A weboldalon sütiket (cookie) használunk a felhasználói élmény javítására.
Az adatvédelemi szabályzatunkat itt találja.