2023. augusztus 25. - szeptember 2.


Pandóra Projekt
VIDOR Kert, Sunshine FM Kisszínpad (Nyíregyháza, Luther utca 8.)

A Pandóra Projekt egy fiatal, energikus duó, Major Dorci és Végh Janka Zsuzsanna formációja. A különleges vokálokkal fűszerezett szövegcentrikus dalok alapvetően indie-folk, avagy ethno-pop hangzásúak, egyszerű magyar népi motívumokkal vegyítve. Első daluk 2021 februárjában jelent meg Aki érdekel címmel, majd áprilisban egy videóklip is érkezett hozzá, ami bekerült a 2021-es Magyar Klipszemlére.

A 2021-ben meghirdetett Hangfoglaló Kollégium induló előadói programjának támogatott zenekara. 2022 a zenekar első mozgalmasabb koncert éve volt, amellett, hogy az első lemezük előfutáraként kijött a Virágról virágra daluk videóklippel, az összes nagyobb fesztiválon volt lehetőségük zenélni, többek közt a Bánkitó Fesztiválon, az Ördögkatlanon, a Művészetek Völgyében és a Palóznaki Jazz Pikniken. A Budapest Parkban zenélhettek a számukra nagyon meghatározó Margaret Island előtt, valamint a Magyar Zene házában és az Akvárium teraszon.

2023 elején jelent meg első lemezük, melynek címe Körbe-körbe karikába. A kör-motívum a lemezborítón is megjelenik, amin több Dorci és Janka jár körtáncot, a tánc pedig különösen fontos, mert azt szeretnék, ha együtt kiénekelnék, kitáncolnák a problémáikat a dalaikra. A körbe-körbe karikába szóösszetétel a párválasztó című dalukban szerepel, ami arról szól, hogy ahhoz, hogy magunkat felfedezzük és megtaláljuk, nagyon sok mindenki mást is fel kell fedeznünk. Ez a fajta körkörös, repetitív folyamat jelenik meg a lemez összes dalában, mert akár egy csalódás, vagy egy fomo-féle felismerés is segíthet abban, hogy visszataláljunk saját magunkhoz. Januárban a lemezbemutató a Fonó Budai Zeneházban volt, majd a Margaret Islanddel közösen indulnak életük első országos turnéjára.


A koncert időpontja:

2023. augusztus 25. péntek 21.30

VIDOR Kert, Sunshine FM Kisszínpad


A programon való részvétel ingyenes!


A weboldalon sütiket (cookie) használunk a felhasználói élmény javítására.
Az adatvédelemi szabályzatunkat itt találja.