Aug. 27 - Szept. 4.


Nyíregyháza megyei jogú város 2019. évi képzőművészeti ösztöndíjasainak beszámoló kiállítása
Váci Mihály Kulturális Központ - Pál Gyula terem

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS 2019. ÉVI KÉPZŐMŰVÉSZETI ÖSZTÖNDÍJASAINAK BESZÁMOLÓ KIÁLLÍTÁSA


A jelen családsémája egyedi, csakúgy, mint a régmúlté. Ez természetesen az egyéni életútra is vonatkozik, de nemzeti, társadalmi, történeti kontextusban is értendő. Ebben a szellemiségben és ilyen témát választva alkottam munkáimat az elmúlt időszakban. Az elkészült alkotások a Nyíregyháza Megyei Jogú város által hirdetett, Képzőművészeti Ösztöndíj adta lehetőségeknek köszönhetően lesznek láthatóak a Pál Gyula Teremben rendezett kiállításon.

Havasi Dóra 
grafikusművész 


Nyíregyháza épített környezetének díszítő motívumkészletét választottam megfigyelésem tárgyává nem ragaszkodtam azok egységes, leíró jellegű bemutatásához, hiszen azok ismertek. Az arányokon nem változtattam, a jelek karakterét ritmusváltásokkal erősítettem. A képszerűséget dekoratív formák, - úgy mint galambok, - szimbolikus használatával fejeztem ki. Ezzel egyúttal a város természettel való szép kapcsolatát is érzékeltetni akartam.

H. Németh Katalin  
grafikusművész 


Nyíregyháza Megyei Jogú Város Képzőművészeti Ösztöndíj programja keretében olyan – kétoldalas érmekből álló – sorozatot készítek, mellyel a magyar kultúra jelentős személyiségeire emlékezem, utalva ugyanakkor arra, hogy nemzeti létünk a történelem folyamán a Kárpát-medence egészében teljesedett ki.  

Az érmek egyik oldalán e személyiségek portréi láthatóak, a hátoldalakon pedig születési helyüknek, vagy életük helyszínének egy-egy jelentősebb épített objektuma szerepel. 

Reményem szerint az érmek befogadó szemlélése segítheti a nézőt abban, hogy otthon érezze magát az egész Kárpát–medencében.  

Zagyva László
 szobrászművész 


Megnyitó: augusztus 22. (szombat) 16.30

A kiállítást megnyitja: Székhelyi Edith festőművész 

Köszöntőt mond: Halkóné Dr. Rudolf Éva önkormányzati képviselő

A weboldalon sütiket (cookie) használunk a felhasználói élmény javítására.
Az adatvédelemi szabályzatunkat itt találja.