2023. augusztus 25. - szeptember 2.


NELSON
Belvárosi Forgatag - Kossuth tér

A NELSON zenekar 2001-ben alakult a CROMWELL zenekar jogutódjaként. A Nelson tagjai az ország egyetlen „lápi metál” bandájának vallják magukat. Zenei stílusuk ’old school rock’.

A csapat kezdeti években trió formában működött: Bráder István – Szirota Ciki – Pongó Ottó felállásban. 10 év közös munka után öt fősre bővült a létszám. Az új Nelsonhoz Bráder Benedek dobos, Filep Aurél basszusgitáros csatlakozott. Az öttagura kiegészült csapat: Bráder Benedek „Benji” (dob), Bráder István „Süni” (gitár), Filep Aurél „Auka” (basszusgitár) Pongó Ottó „Admirális” (billentyűsök, zeneszerző, szövegíró), Szirota János „Ciki” (ének).

Ciki különleges megjelenése, sajátos humora már a kezdeti években mindenkit azonnal rabul ejtett.

A műsor dalai kezdetben a nyolcvanas évek népszerű hazai rock slágereiből álltak. A banda felemelkedése akkor kezdődött, amikor – főként Ciki javaslatára - saját dalokat kezdtek írni. Legnagyobb örömükre a közönség elfogadta és megszerette a dalaikat. Azóta főként saját dalokból áll a repertoár.

Zenéjük dallamos, lendületes rock zene, de több lírai dal is gazdagítja szerzeményeik sorát. Az elmúlt években az ország sok – sok településére eljutottak, sőt Erdélybe és a Felvidékre is elvihették nótáik üzenetét.


A koncert időpontja:

2022. augusztus 26. (péntek) 20.00 óra

Kossuth Tér, Városháza előtt


A programon való részvétel ingyenes!

A weboldalon sütiket (cookie) használunk a felhasználói élmény javítására.
Az adatvédelemi szabályzatunkat itt találja.