Aug. 27 - Szept. 4.


LORDS OF THE ORGANS
Rózsakert Szabadtéri Színpad

Lenyűgöző utazás a klasszikusok világában! Élmény, Minőség, Kultúra, Kikapcsolódás egy látványkoncerten, ami történelmi kitekintéssel egyedien és mindenki számára érthetően adja át a klasszikus zenét!

RÁKÁSZ GERGELY koncertjei az általa kigondolt „Látványkoncert” műfajában átütő sikerűek. Nagy számban vonzzák a hallgatókat, kínosan ügyelve az esztétikai arányokra. Zenetörténeti narráció és vetítés keveredik az előadott művekkel olyan produkciót hozva létre, amely feltölt, szórakoztat, elgondolkoztat, de az előadás mégis megmarad azon a borotvaélen, aminek az egyik oldalán az érdektelenség, a másikon a csinnadratta irányába lehet leesni.

„Lords of the Organ” sorozata ötödik évadjához érkezett idén. A koncepció az, hogy ha az orgona a hangszerek királya, akkor a lordok, a főurak azok, akik a király asztalát körülveszik. Bach természetesen mindig helyet kap az asztalfőn, és minden évben azok kerülnek a műsorba, akik valamilyen módon kötődnek az adott esztendőhöz.„Nagyon boldog vagyok, amiért a Lords of the Organ sorozatot szereti a közönség. Minden évben lényegesen többen hallgatják, és ez azt üzeni, hogy sikerülhet a magas művészetet olyan körítéssel tálalni, hogy azt a mai kor mindig rohanó embere is a tányérjára vegye. Nem könnyű feladat, mert a klasszikus művekből egy hangot sem veszünk el, nem butítjuk őket közérthetővé, de a látványkoncertekkel, a zenei idegenvezetéssel és az izgalmas műsorválasztással, azt érjük el, hogy a műfaj ne csupán egy maroknyi hardcore komolyzene rajongó kiváltsága legyen. Mégiscsak más az a világ, amelyben tömegek választják a klasszikus művészetet kikapcsolódásként, ez pedig csak úgy érhető el, ha az előadás és a művész is korszerű, és nem egy elefántcsonttorony bezárt múzeumának poros hátsó polcáról szeretne kapcsolatot teremteni 2021 feltöltődni vágyó hallgatóival.”

- Rákász GergelyA weboldalon sütiket (cookie) használunk a felhasználói élmény javítására.
Az adatvédelemi szabályzatunkat itt találja.