Aug. 27. - Szept. 4.


Köszöntő

Hölgyeim és uraim, tisztelt közönség!

Rendhagyó tavasz után rendhagyó módon készülünk az ez évi VIDOR Fesztiválra. Bár e sorok fogalmazásakor sok minden bizonytalan még, egy azonban bizonyos: töretlen kedvvel, bizalommal és lendülettel dolgozunk a Vidámság és a Derű immár tizenkilencedik seregszemléjének megvalósulásán.

Nehéz periódusok, válságok idején kiemelt szerepet kap a nevetés, a vidámság, a jókedv. Létfontosságú, hogy épp ilyenkor ne veszítsük el derűlátásunkat, az egymás és az élet iránti kíváncsiságot, együttlét és társaság iránti igényünket. Márpedig egy jóízűt nevetni, a humor mindent feloldó erejét, jótékony hatásait igazán csak együtt, kisebb vagy nagyobb közösségben lehet élvezni. Most, hogy az élet lassan visszanyeri természetes jogait és megnyilvánulási formáit, még fontosabbá válnak a közösen megtapasztalt élmények, újra felfedezett társas szórakozások, a rég vágyott találkozások, a gondtalanság órái. A VIDOR Fesztivál mindennek kiváló terepe lehet, hiszen amúgy is az önfeledtséget, az örömöt ünnepli; a karneválhoz hasonlóan olyan időszak, amikor, kiszakadva a hétköznapok gondjai és fájdalmai közül egy időre elfeledkezhetünk az élet nehézségeiről, a dolgok jókedvű és szerethető oldalára koncentrálhatunk. Ennek megvalósításán dolgozunk most is, azon igyekszünk, hogy idén is méltó módon rendezhessük meg ezt a városunk életében kiemelten fontos, és országosan is népszerű, megbecsült, sokak által várt eseményt. Ezúttal is színes, színvonalas, a humor igen gazdag skáláját jelentő színházi versenyprogramot kínálunk önöknek, a klasszikus vígjátékoktól az izgalmas, kísérletező kedvű kamaradarabokig, és ha a bevezetőben említett bizonytalanság övezi is még a fesztivál ütőerét jelentő főtér szabadtéri programjainak szervezését, reméljük, hogy a rendezvény idejére már korlátozások nélkül adhatjuk át magunkat a jókedvnek és a közös élményeknek. Rajtunk nem fog múlni, arra készülünk, és azon munkálkodunk, hogy minden fesztiválhelyszínen a lehető legváltozatosabb és legigényesebb programokat nyújthassuk át önöknek, és az idei évet ne csak a járványhelyzet tegye emlékezetessé. Mert kell egy hét jókedvű, kötetlen együttlét… Mert az élethez bizalom és optimizmus is szükségeltetik, és mert egy szívből fakadó, mindannyiunk közös kincsévé lett hagyomány kötelez.

Jöjjenek, tartsanak idén is velünk a vidámság és nevetés útjain, találjunk újra örömmel egymásra! Mi szélesre tárjuk a kapukat…

A weboldalon sütiket (cookie) használunk a felhasználói élmény javítására.
Az adatvédelemi szabályzatunkat itt találja.