Aug. 27 - Szept. 4.


Köszöntő

Hölgyeim és uraim, tisztelt közönség!


„Érdekes időket élünk…” – ez volt egy 2019-es európai művészeti kiállítás szlogenje, s az egyszerű mondat pár hónap múlva prófétainak bizonyult: felborult a világ általunk ismert rendje, korábban soha nem ismert mértékű, globálisan ható le- és bezárások sorozata, tétlenségre kárhoztatás következett. Ráadásul, amit tavaly néhány hónapos kegyetlen, de időszaki közjátéknak hittünk, erre a színházi évadra már rányomta a bélyegét, felforgatva életstratégiákat, egzisztenciákat, a hétköznapokból tartós „kizökkent időt” varázsolva. „Meglékelte” a mi évadunk hajóját is, hiszen egy-két hónaptól eltekintve alig volt alkalmunk Önökkel személyesen találkozni, csak zárt ajtók mögött dolgozhattunk.

Épp ezért, ha tavaly fontossá vált a derű, a vidámság, a kikapcsolódás fogalma, most kétszeresen is az. Az idei VIDOR fesztivált különös ünnepként szeretnénk megélni, természetesen Önökkel együtt; a személyes találkozás, az újranyíló világ és az újraéledő közösségi élmény színpompás, önfeledt, szórakoztató élményeként. Annál fontosabb ez számunkra, mert idén immár huszadszor ünnepelhetjük együtt a Vidámság és a Derű Országos Seregszemléjét, húsz éves lesz a fesztivál, melynek neve az eltelt idő során garancia lett, a minőségi időtöltés, egy jóízű nevetés, vagy a gondjainkról való elfeledkezés szinonimája. Szeretnénk méltóképpen, a megszokott színvonalas programokkal, kulturális és gasztronómiai ínyencségekkel ünnepelni ezt a különleges jubileumot, annak bizonyságául is, hogy visszatérhetünk a normalitáshoz, természetes életritmusunkhoz. Ez a városunk életében kiemelten fontos, országosan is népszerű, sokak által várt rendezvénysorozat mindig magas színvonalat jelent, s most már huszadik éve a folytonosságot, az együttlét biztonságát és örömét is.

Köszönhetően Nyíregyháza városának, a Bige Holding Csoportnak, az NKA-nak és az EMMI-nek, valamint az összes támogatónknak, kollégáimmal együtt hónapok óta azon dolgozhattunk, hogy a korábbiakhoz hasonlóan színes és gazdag programkínálatot nyújthassunk át Önöknek, ne kelljen semmiről lemondaniuk, az igényes, hazai színjátszásunkat méltóképpen reprezentáló versenyprogramtól kezdve a zenei ajánlatokon át a látványos utcaszínházi kínálatig. A versengő előadások között találunk régi kedves ismerősöket (Orlai Produkciós Iroda, Nézőművészeti Kft.) és izgalmas újoncokat (Láthatáron Csoport, Fórum Színház); klasszikus nagyszínpadi produkciókat és a színházi formával játszó, intimebb jellegű programokat egyaránt. Hagyományainknak megfelelően a Kossuth téren koncertekkel, filmvetítéssel, két ingyenes színházi előadással készülünk Önöknek, idén is lesznek irodalmi programok, bábelőadások, mutatványosok, artisták; a VIDOR faluban a gasztronómiai élvezeteknek hódolhatnak, míg a VIDOR kertben különböző zenei formációk és kitűnő DJ-k gondoskodnak az esték hangulatos zárásáról.

Jöjjenek, tartsanak huszadszor is velünk, találjunk egymásra egy igazi, gondűző nevetésben, legyünk újra együtt biztonságban, szabadon, önfeledten!

 


A weboldalon sütiket (cookie) használunk a felhasználói élmény javítására.
Az adatvédelemi szabályzatunkat itt találja.