2023. augusztus 25. - szeptember 2.


VIDOR FELHÍVÁS 2023

Kedves Színházak, Kollégák!


A korábbi évekhez hasonlóan várjuk Tőletek a 2023. évi VIDOR Fesztivál színházi versenyprogramjának válogatásához a fesztivál profiljába illő produkciók ajánlását jelenleg futó (vagy játszani tervezett), a programunkban még nem szerepelt előadásaitok közül. A szemle darabjai a korábbi évadokban bemutatott darabok közül is kikerülhetnek, de csak legkésőbb 2023. március 1-ig bemutatandó produkciók jelölését várjuk!

A versenyprogramba egy (nem zenés) nagyszínpadi és egy (nem zenés) kamara vígjáték, valamint a Rózsakert Szabadtéri Színpadra kizárólag egy zenés vígjáték ajánlására van lehetőség színházanként.

A XXII. VIDOR Fesztivál időpontja: 2023. augusztus 25. – szeptember 2.

A Rózsakert Szabadtéri Színpad programjába beválogatott zenés vígjátékokat 2023. június-július-augusztusban tervezzük meghívni.


A jelentkezéshez szükséges anyagban kérjük, tüntessétek fel az alábbiakat: az előadás címe, az előadás hossza, az előadás leírásához vezető link, szereposztás, valamint azt, hogy a Móricz Zsigmond Színház melyik színpadára nevezitek (ezt ti döntsétek el a műszaki paramétereket figyelembe véve), illetve egy online elérhetőséget, mely tartalmazza az elődás felvételét. Ezen kívül kérjük, küldjétek vissza a mellékelt technikai egyeztetőt kitöltve, valamint az előadás technikai riderét.

Színpadjaink alaprajzai az alábbi linken érhetők el:

https://www.moriczszinhaz.hu/muszaki-alaprajzok-informaciok


A fesztivál válogatói a beküldött előadásokon kívül más produkciókat is szemlézhetnek. A VIDOR Fesztivál 2023 válogatói a Móricz Zsigmond Színház vezetéséből: Kirják Róbert – igazgató, Horváth Illés – művészeti vezető, Sediánszky Nóra – művészeti tanácsadó.

Ajánlásaitokat legkésőbb 2023. január 16. (hétfő) 24 óráig küldjétek el a muvtitkar@moriczszinhaz.hu e-mail címre. További részletekről is ezen az e-mail címen kaphattok felvilágosítást.VIDOR TECHNIKAI EGYEZTETŐ 2023A weboldalon sütiket (cookie) használunk a felhasználói élmény javítására.
Az adatvédelemi szabályzatunkat itt találja.