2023. augusztus 25. - szeptember 2.


Békéscsabán átadták a VIDOR-díjakat

Békéscsabán a legjobb előadásért és a legjobb díszletért járó díj is gazdára talált

 

A Békéscsabai Jókai Színházban a Tóték című előadás október 14-én tartott, vastapssal záruló premierén látták vendégül Kirják Róbertet, a VIDOR-t szervező nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház igazgatóját, aki nem érkezett üres kézzel: a fesztivál legjobb előadásául választott Énekes madárnak járó Dottore-díjat adta át Tege Antal rendezőnek. Ugyanez az előadás a legjobb díszletért járó elismerést is elnyerte, Bíró Nóra díszlettervező nevében Seregi Zoltán, a békéscsabai teátrum direktora vehette át a Pantalone-díjat.

20221014_dsc04147_25466.jpg

A képen balról jobbra: Lehoczi Orsolya, Szabó Zoltán, Czitor Attila, Tege Antal rendező (háttal), Kirják Róbert, a Móricz Zsigmond Színház igazgatója, végül Seregi Zoltán, a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója


A VIDOR Fesztivál díjait hagyományosan az előadást nevező színházban adják át, így az augusztusban odaítélt elismeréseket az új évad első premierén, történetesen egy következő, ugyancsak izgalmas Tege-rendezés bemutatóján adta át a nyíregyházi színházigazgató az Énekes madár szereplőit képviselő rendezőnek. A premier közönségének kétszeres öröm jutott: az új előadást és a díjátadást övező ünneplés. Tege Antal beszédében kiemelte, hogy ez a díj nem csupán a fellépő művészeké, hanem a teátrum összes munkatársáé, akik nevében köszönetét fejezte ki az elismerésért.


A díjakhoz a VIDOR Fesztivált szervező Móricz Zsigmond Színház társulata nevében is szívből gratulálunk!


A weboldalon sütiket (cookie) használunk a felhasználói élmény javítására.
Az adatvédelemi szabályzatunkat itt találja.